www.dogru.turkforumpro.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

www.dogru.turkforumpro.net

Paylaşımın adresi

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
En iyi yollayıcılar
harbikiz
ATATÜRK 'ün gözyaşları I_vote_lcapATATÜRK 'ün gözyaşları I_voting_barATATÜRK 'ün gözyaşları I_vote_rcap 
Fırat
ATATÜRK 'ün gözyaşları I_vote_lcapATATÜRK 'ün gözyaşları I_voting_barATATÜRK 'ün gözyaşları I_vote_rcap 
gamzeligüzel
hazal_331
fahriye92
bushra
SHETANE
demet-00
onkolik
DeLi_RüZg@R
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Kader - İllaki Kader (2008)
ATATÜRK 'ün gözyaşları Icon_minitimePtsi Mayıs 04, 2009 8:05 am tarafından kucuk

» Emrah - Yelpaze Albümü (2008)
ATATÜRK 'ün gözyaşları Icon_minitimeCuma Mart 13, 2009 6:51 pm tarafından kucuk

» Teoman & Yüksek Sadakat [2008]
ATATÜRK 'ün gözyaşları Icon_minitimePerş. Şub. 26, 2009 9:07 am tarafından talat

» cumhuriyetimzn 84.yılı içn 84 e kadr sayıyırz
ATATÜRK 'ün gözyaşları Icon_minitimeCuma Eyl. 05, 2008 6:31 pm tarafından harbikiz

» A_dan_Z_ye Türkiyemiz Çok Güzel Tavsiye Edebilirim :)
ATATÜRK 'ün gözyaşları Icon_minitimeCuma Eyl. 05, 2008 9:39 am tarafından harbikiz

» Güzel Yurdum Çocuk Şarkısı Çok Güzel Tavsiye Edilir :)
ATATÜRK 'ün gözyaşları Icon_minitimeCuma Eyl. 05, 2008 9:39 am tarafından harbikiz

» Türkiyenin 4 yanında Çocuk Şarkısı Çok Güzel Tavsiye Edilir :)
ATATÜRK 'ün gözyaşları Icon_minitimeCuma Eyl. 05, 2008 9:38 am tarafından harbikiz

» Çocuklarda davranış sorunu: Yalan söyleme
ATATÜRK 'ün gözyaşları Icon_minitimePerş. Eyl. 04, 2008 6:58 pm tarafından harbikiz

» Terör çocuğunuzu etkilemesin
ATATÜRK 'ün gözyaşları Icon_minitimePerş. Eyl. 04, 2008 6:57 pm tarafından harbikiz

» Sağlıklı iletişimin en temel kavramı; empati
ATATÜRK 'ün gözyaşları Icon_minitimePerş. Eyl. 04, 2008 6:55 pm tarafından harbikiz

ATATÜRK 'ün gözyaşları

YazarMesaj
harbikiz

harbikiz

Kadın
Lakap : harbikiz

ATATÜRK 'ün gözyaşları Empty
MesajKonu: ATATÜRK 'ün gözyaşları   ATATÜRK 'ün gözyaşları Icon_minitimePtsi Tem. 21, 2008 5:17 pm

ATATÜRK 'ün gözyaşları

Yıl 1922. 14 Ocak gece yarısı.
Mustafa Kemal;in özel treni Eskişehire doğru gidiyor.
Bu yolculuk bir kamuoyu yolculuğu olacak ve Gazi, savaş sonrası Anadolusunda bazı şehirlerin nabzını yoklaya yoklaya İzmir;e gidip annesini görecek.
Ve Latifeyi.

Ama o gece çok sıkıntısı var Mustafa Kemalin ve bir türlü uyku tutturamıyor.

Ali Çavuş kompartımanın kapısı önünde sigara üstüne sigara içiyor. Kapıya dayanmış karanlığı seyreder ken bir yandan da kendi kendine mırıldanıp duruyor.

Bu işin bu kadar çabuk oluvereceğini hiç düşünmedim."

İşte, sonunda şifreli telgraf geldi. Zübeyde anamızı yitirdik. Peki, ne duruyorum. İçeri girip onu uyandırmalıyım. Ama işe bak, giremiyorum. Kıyamıyorum paşama. Nasıl derim ki:Anamız öldü paşam! diyemem. Onun yüreği anası için atar. Hep söyler. Vatanı kurtarmakla anasını kurtarmak aynı anlama gelir onun için. Kapıyı açsam, telgrafı uzatsam, Paşam sen sağ ol desem Eyvah demez mi?;Koca vatanı kurtardım ama anamı kurtaramadım demez mi?"
Ali Çavuş, anlattığına göre birden yerinden sıçramış. İçeriden bir ses geliyor. Mustafa Kemal sesleniyor.

Çavuş kompartıman kapısını açıp selam duruyor:

Emret Paşam;.

Mustafa Kemal yatağa oturmuş soruyor telaş ile:

Ne demeye kapıda bekliyorsun sen?

Uyku tutturamadım da Paşam

Annemden bir haber var mı?
Az önce bir telgraf geldi dediler, şifreyi çözünce size sunacaklar;

Boşuna kıvranma Ali, benden de saklamaya çalışma. Ben haberi aldım

Ali Çavuş bir şey yokmuş gibi durmaya çalışıyor ve merakla soruyor:

Ne olan, ne haber aldın ki paşam? Hayır haber inşallah

Mustafa Kemal usul usul anlatıyor.

Az önce dalmışım, rüyamda yeşil bir ovada anamla el ele geziniyorduk. Hep olduğu gibi bana birşeyler anlatıyordu. Birden bir fırtına çıktı. Bir sel bastırdı, anamızı aldı götürdü. Hiçbir şey yapamadım. Hiç, hiç!..

Çavuşu bir titremedir almıştı. Derken.. Mustafa Kemal emri verdi:

Çocuk! Al getir şu telgrafı, hemen!

Ali Çavuş kompartımandan çıkar çıkmaz, çözümü getiren görevliyle karşılaştı.

Ver onu dedi. Paşamız bekliyor

Kağıdı aldı, içeri girdi, selam durdu ve:
Sen sağol paşam

Millet sağ olsun.

Gözünden iri bir damla göz yaşı akıvermişti. Çavuş Ağlama paşam diye yalvardı.

Neden? Ben insan değil miyim? Anam öldü. Ben buna ağlarım. Ama, Anavatan kurtuldu. Bununla da te selli bulurum. Benim için ikisi bir.

İşte ben bunun için:

Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini; diye cevap vermedim mi Namık Kemale? Birden Mustafa Kemal ile Ali Çavuş birbirlerine sarıldılar ve açık açık, hıçkırıklarla, içli içli ağlıyorlardı...

ALINTII
https://dogru.yetkinforum.com

ATATÜRK 'ün gözyaşları
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-